Top degustacinės vakarienės
2022-02-25
Mėgstantiems lankytis restoranuose ir kavinėse, dažnai ragauti vis naujus patiekalus ar gėrimus, degustacinės vakarienės - tarsi kulinarinės kelionės. Tai tarsi maža šventė, kuri leidžia kelioms valandoms pasinerti į įvairiausius skonius ir naujus atradimus bei įgyti gurmaniškų žinių. Degustacinė vakarienė skiriasi nuo įprastos vakarienės restorane savo detalėmis, pateikimu ir improvizacijomis. Šiame straipsnyje rasite TOP degustacinių vakarienių pasiūlymus Vilniuje, Kaune ir pajūryje. Išsirinkite ką labiausiai norėtųsi išbandyti ir pasinerkite į skonių jūrą.
Degustacinė vakarienė Vilniuje
Degustacinė vakarienė Kaune
Degustacinių vakarienių Kaune pasirinkimas taip pat gana didelis. Čia taip pat galite degustuoti maistą ir gėrimus, ar pasirinkti vakarienę iš kelių išskirtinių patiekalų. Ieškote skonių, kurie nukeltų į tolimas šalis? Siūlome susipažinti su išskirtine Gruzijos virtuve - „Gruzinų meno ir skonio namai“. Čia jus pakvies atrasti naujus skonius, pažinti ypatingus patiekalus, kurie išsiskiria sodriomis prieskonių natomis ir gardžiais aromatais. Pakeliausite po unikalų gruzinų skonio pasaulį ir pažinsite kartvelų mitybos ypatumus. Šioje degustacinėje vakarienėje laukia keturių patiekalų vakarienė kamerinėje aplinkoje, įdomūs pasakojimai apie ragaujamus valgius, gruziniškas tradicijas, atrasite naujus skonius. Tikriems gurmanams rekomenduojame apsilankyti pačioje Kauno širdyje esančiame restorane „Tartar bar & restaurant“ ir išbandyti trijų arba penkių patiekalų gurmaniška degustacinę vakarienę. Vakarienės metu bus galima mėgautis nuostabia gotikine XVI a. restorano aplinka bei restorano šefų sukurtais patiekalais. Pagal pasirinkimą galima rinktis vakarienę vegetarams ir veganams. Itališkos virtuvės mėgėjams rekomenduojame tikrą itališkų skonių kelionę - trijų patiekalų degustacinę vakarienę restorane „Al Cantuccio“. Vakarienės metu atvykusieji galės mėgautis itališkais užkandžiais (kalmarų žiedai, krevetės, tradicinės brusketos, itališki sūriai), pagrindiniu patiekalu - Viduržemiu dvelkiantys makaronai su jūros gerybėmis bei desertu (itališku šerbetu, tiramisu ar šokoladiniu pyragaičiu). Taip pat rekomenduojame išbandyti ir kitą stilingą ir autentišką italų restoraną „Piccola Italia“, esantį pačiame Kauno centre. Dažnas šiame restorane jaučiasi tarsi iš tiesų būtų Italijoje. Čia apsilankiusiems svečiams bus pasiūlyta pasimėgauti tiesiai iš Italijos gamintojų į restoraną atkeliavusiais brandintais ar šviežutėliais sūriais, aukščiausios kokybės kumpiais, įvertinti naminius itališkus makaronus ar picas, gamintas pagal pačią tikriausią iš kartos į kartą Italijoje keliavusią receptūrą. Geriausi virtuvės meistrai sukurs tikrus itališkos kulinarijos šedevrus ir juos pagardins čia pat auginamomis prieskoninėmis žolelėmis. Na, o norintiems visiškai kitokios degustacinės vakarienės - išbandykite vakarienę visiškoje tamsoje. Restorane „L’artisan“ vakarienės metu teks pasikliauti tik savo uosle ir skonio receptoriais. Vakaro patiekalai ypatingi – pagaminti iš aukščiausios kokybės produktų ir jų nerasite įprastiniame restorano meniu. Jūsų lauks užkandis, karštas patiekalas ir desertas bei visiška tamsa ir nauji atradimai.
Degustacinė vakarienė pajūryje
Pasivaikščiojimas pajūriu ir skani vakarienė - pamėgta tikrų romantikų pramoga. Siūlome suteikti šiai pramogai ir šiek tiek paslaptingumo - išbandyti dar neatrastus patiekalus, dalyvaujant degustacinėje vakarienėje pajūrio restoranuose. „Meridianas“ – restoranas, įkurtas istoriniame laive, prišvartuotame kairiojoje Danės upės krantinės pusėje, Klaipėdos senamiestyje, siūlo penkių patiekalų degustacinę vakarienę. Restoranas stebina ne tik savo vaizdinga aplinka, išskirtiniu dizainu, bet ir gurmaniškais patiekalais bei šefų kuriamais šedevrais. Norintiems įspūdingo pajūrio horizonto ir gurmaniškų atradimų, rekomenduojame degustacinę vakarienę restorane „Vivalavita“. Šis restoranas – baras yra 70 metrų aukštyje, kuriame galėsite mėgautis besileidžiančia saule, plaukiančius laivus bei ramiai leisti laiką ir ragauti gardžius jūros gėrybių ir egzotiškus patiekalus. Besiilsintiems kurortinėje Palangoje, rekomenduojame apsilankyti „Vila Komoda“ – restauruotame istorinių namų viešbutyje-restorane ir pasimėgauti trijų patiekalų degustacine vakariene. Taip pat būtinai išmėginkite degustacinę vakarienę restorane „Žuvinė“. Tai išskirtinis žuvies patiekalų restoranas, kuriame galėsite pasimėgauti Baltijos jūros žvejų sugauta šviežia žuvimi, gurmaniškomis austrėmis, pasaulio vandenų žuvų ir kultūrinio paveldo patiekalais. Virtuvės šefas padės atskleisti sezoninių žuvų ir jūros gėrybių tikrąjį skonį. Tereikės išsirinkti mėgstamiausią rūšį. Gurmaniški žuvies ir Baltijos jūros gėrybių patiekalai, profesionalūs padavėjai ir jauki aplinka sukurs neužmirštamų skonių vakarą! „Onorė“ – tai kitoks restoranas pajūryje. Tai restoranas, griaunantis nusistovėjusį mitą, kad Palangoje nėra vertų dėmesio restoranų. Gaminimo filosofija, pateikimas lėkštėje, patiekalo pristatymas leidžia mėgautis tikrais virtuvės šedevrais pajūryje ir atrasti dar neragautus skonius net išrankiausiam svečiui.
Taigi, jei norite įdomiai, kitaip ir naudingai praleisti vakarą - išbandykite degustacines vakarienes, kurių metu atrasite ne tik naujus skonius, bet ir įgysite naujų, gurmaniškų žinių.