Labiausiai Maironis didžiavosi savo sode užaugintais obuoliais, mėgo juos valgyti ir kitus vaišinti. Dar kas antrą dieną jam sesuo Marcelė įpildavo rūgusio pieno lėkštę su bulvėmis. Tik ar tikrai taip kukliai ir paprastai valgė poetas? Tuomet ką jo namuose veikė „Metropolio“ restorano šeimininkės ir baltais krakmolytais marškiniais pasipuošę padavėjai? Visas gurmaniškas poeto namų paslaptis ir prisiminimus atvykusieji išgirs ekskursijoje, pamatys, kur buvo dengiamas ilgas vaišių stalas, kokie sidabriniai įrankiai dėliojami...
Besiklausant apie skanumynus, žinoma, kyla apetitas, todėl dalyvių laukia skanūs ir sotūs pietūs. Tarpukariu buvo įprasta valgyti „bulioną su piragėliais“, todėl užsisakę gurmanišką ekskursiją ir suvalgę buljono su kibinu visai nesunkiai mintimis pavyks nusikelti į praėjusius laikus. Iš muziejaus pramogautojai išeis gavę ir dvasios, ir kūno peno.
Atvykusiųjų laukia:
Dovanokite galimybę pažinti Maironio vaišių stalą!
Muziejaus nuotraukos Arvydo Čiukšio.
Svarbi informacija
Daugiau partnerio pasiūlymų
Žiūrėję šią dovaną taip pat domėjosi