Išskirtinės vietos, kur galima pavalgyti Vilniuje
2023-07-21
Vilnius – Lietuvos sostinė, kurioje gausu ne tik pramogų, bet ir kavinių, restoranų, užkandinių. Tačiau vis tiek iškyla klausimas, kur skaniai pavalgyti Vilniuje? Ypatingai tuo domisi miesto svečiai. Vietiniai gyventojai dažniausiai jau turi savo mėgstamas vietas, kur pavalgyti. Tačiau net ir vilniečiai kartais visai netikėtai atranda naujų vietų, kuriose gali paragauti išskirtinių patiekalų.
Papasakosime, kur skaniai pavalgyti Vilniuje 2024-aisiais. Parengėme Jums TOP 10 - geriausios vietos pavalgyti Vilniuje. Sužinosite, kur atsiveria gražiausi Vilniaus vaizdai, kokie lankomiausi restoranai Vilniuje, kur gardžiausi pusryčiai, kur papietauti sočiai ar kur pavakarieniauti romantiškai, kur skaniausi desertai ar kur pavalgyti Vilniuje su vaikais. Tad pirmyn į pažintį su geriausiais Vilniaus restoranais ir kavinėmis!
Restoranas „Toliai“
Bet kuris tikras vilnietis bent kartą tikrai lankėsi TV bokšte. O ar teko vakarieniauti net 165 m aukštyje įsikūrusiame restorane „Toliai“ ? Tai nuostabų įspūdį paliekanti vieta, įsikūrusi 19-ame TV bokšto aukšte. Iš čia atsiveria nuostabus Vilniaus miesto ir apylinkių vaizdas. Žinoma, tam būtina pasirinkti gerą orą, kai mažai debesų. Bet juk galima romantiškai vakarieniauti ir tarp debesų, tiesa?
Meniu restorane „Toliai“ pakankamai įvairus. Jei ieškote vietos, kur pavalgyti su vaikais, tai šis restoranas taip pat puikiai tiks. Meniu rasite ir vaikams skirtų patiekalų. Paskanauti galite jūros gėrybių, mėsos patiekalų, net ir tradicinių lietuviškų patiekalų.
Restoranas „Georgian House“
Pačiame Vilniaus senamiestyje įsikūręs tikras gruziniškas restoranas „Georgian House“. Apsilankę šiame restorane pajusti gruzinišką svetingumą ir galėsite pasimėgauti tradiciniais gruzinų patiekalais. Norime atkreipti dėmesį, kad patiekalus ruošia tikri gruzinai. Rekomenduojame šį restoraną rinktis išskirtinei vakarienei. Čia galėsite paragauti nuostabaus chačapuri su gausybe sūrio, puikaus skonio baklažanų suktinukų su graikiniais riešutais, gardžių šašlykų ir daug kitų gruziniškų patiekalų. O vynu Jus vaišins iš tikro rago. Jei norite sužinoti, kuo garsėja gruziniška virtuvė - tai bus geriausias pasirinkimas.
Kepsnių namai „Hazienda Steahouse“
Norintiems paragauti išskirtinio skonio kepsnių siūlome rinktis kepsnių namus „Hazienda Steahouse“. Kepsniai čia ruošiami ant grotelių. Mėsa atrenkama iš geriausių Lietuvos ir pasaulio ūkių. Jautiena tiekiama net iš tokių šalių, kaip Brazilija, Urugvajus, Amerika.
Jus sužavės ne tik kepsniai, bet ir klasikinio stiliaus interjeras. Kepsnių namai įsikūrę sostinės senamiestyje, XVI a. statytose vienuolyno patalpose. Šiltuoju metų laiku galima pasimėgauti gražiu oru uždarame buvusio vienuolyno kiemelyje.
Restoranas „Chačapuri“
Dar neteko niekada ragauti populiariausio Gruzijoje patiekalo chačapuri? Tuomet turėtumėte rinktis restoraną „Chačapuri“. Šiame restorane tradicinis patiekalas kepamas pagal senolių receptus, gerbiant visas tradicijas. Patiekalui pagaminti naudojamas šviežias gruziniškas sūris. Taip išsaugomas skonio autentiškumas ir užtriktina kokybė.
Restorane Jūsų laukia jauki aplinka, kur tiesiog nepastebėsite, kaip prabėga laikas. Pavalgyti galite ne tik restorane, bet paprašyti chačapuri išsinešimui. Puikus būdas pavaišinti svečius ypatingu patiekalu ar patiems pasimėgauti naujais pasaulio virtuvių skoniais.
Restoranas „Žuvinė“
Mėgstate žuvį? Privalote apsilankyti išskirtiniame žuvies patiekalų restorane „Žuvinė“. Čia skaniai pavalgys net ir išrankiausią skonį turintys gurmanai. Restorane gaminami patiekalai iš Baltijos jūros žvejų sugautų žuvų, pasaulio vandenų žuvų. Paragauti galėsite net ir gurmaniškųjų austrių.
Virtuvės šefas pasistengs atskleisti žuvų ir jūros gėrybių tikrąjį skonį. Restoranas žuvį ragauti kviečia pagal esamą sezoną. Rudenį galite mėgautis žiobriu, sterku, Baltijos menkėmis, Atlantinėmis menkėmis. Žiemą ragausite gardžiausių stintų. Pavasarį ruošiamas Baltijos otas, plekšnės, laukinis šamas. Vasarą virėjas nudžiugins nuostabiu ungurių skoniu. Restoranas sužavės jaukia aplinka ir išskirtiniais žuvų patiekalais.
Restoranas „Imperial“
„Imperial“ - tai itin aukštos klasės restoranas, kuris stebina savo prabanga bei išskirtinumu. Baltomis pirštinėmis pasidabinę padavėjai, krištolo, sidabro ir mados namų „Versace“ porceliano indai bei, žinoma, išskirtinio skonio patiekalai.
Norintiems paskanauti itin aukštos klasės patiekalų bei praleisti laiką prabangioje aplinkoje, rekomenduojame rinktis šį restoraną. Jis garsėja ne tik nuostabia aplinka, bet ir gardžiausiais gurmaniškais patiekalais, kurie nepalieka abejingų. Čia galima apsilankyti ne tik prabangiai vakarienei, bet ir vėlyviesiems pusryčiams ar degustacijai.
Restoranas „Dine“
Restoranas „Dine“ – tai modernus europietiškos virtuvės restoranas, esantis Gedimino prospekte. „Dine“ yra išsidėstęs per dvi sales: viena šviesi ir veidrodinė, kita – elegantiškos rudos spalvos, pritemdyta. Taigi, kur prisėsti ir pasinerti į maisto patirtis, galima rinktis pagal skonį ir nuotaiką.
Restorano meniu puikuojasi iki smulkmenų apgalvoti patiekalai, kurių pagrindas – jūros gėrybės, žuvis ir mėsa. Žinoma, kaip ir priklauso tokio lygio restoranui, beveik viską – nuo padažų iki šviežiai kepamos duonos – gaminama vietoje. Čia pat netgi yra rūkoma mėsa. Vienas iš išskirtinių restorano akcentų – vyno ir deserto deriniai. Norintiems skanios patirties ir netikėtų derinių - būtina apsilankyti šiame restorane.
Restoranas „Aloha“
„Aloha“ – restoranas, kuriame virtuvės šefas svečius stebina gardžiomis improvizacijos, o jaukus interjeras ir malonus aptarnavimas leidžia mėgautis ypatingomis akimirkomis. Gardžios virtuvės šefo improvizacijos - nuo jūsų pamėgtų grilio iki skaniausių viduržemio jūros patiekalų.
Šis restoranas tiks tiek romantiškam pasisėdėjimui, tiek popietei su vaikais ar vakarienei draugų kompanijoje.
Restoranas „RiverTown“
„RiverTown“ – naujas, jaukus restoranas prie Neries, siūlantis gamtos peizažų įkvėptą meniu. Restoranas pasižymi aukšta kokybe, tikslumu ir ypatingu dėmesiu detalėms. Visa tai atsispindi specialiai kiekvienam laikotarpiui sukurtame meniu. Atvykę svečiai turės progą pasimėgauti ramuma dvelkiančia atmosfera.
Čia galite išbandyti ir degustacines vakarienes, pavyzdžiui, penkių patiekalų vakarienę ar jūros gėrybių vakarienę. Prancūziškos „Gillardeu“ austrės, kanadietiškos šukutės su naminiu melionų čatniu – tai tik įžanga į gastronominę kelionę, kurią pasiūlys „RiverTown“ virtuvės šefų duetas. Čia taip pat galėsite pasilepinti dzūkišku jautienos kapotiniu, veršienos ir tuno klasikiniu užkandžiu iš Pjemonto ir kitais išskirtiniais patiekalais bei desertais.
Restoranas „Lokys“
Pačiame Vilniaus senamiestyje įsikūręs šeimos restoranas „Lokys“ garsėja miško gėrybių patiekalais. Šis restoranas išsiskiria tuo, kad patiekalai ruošiami pagal Viduramžių tradicijas, o meniu svečiai gali rasti nurodytą amžių, kuriuo remiantis atkurtas patiekalas. Svečiai gali vakarieniauti gotikos ar baroko salėje ir XV a. pirklių namuose pasijusti tarsi Viduramžių didikai.
Taigi jei norite pajusti istorinę dvasią ir paragauti gardžių patiekalų, rekomenduojame apsilankyti šiame restorane.
Jei Vilniuje lankotės pirmą kartą, drąsiai vadovaukitės šiuo TOP 10-uku, kuriame papasakojome apie pačias geriausias vietas Vilniuje, kur galima skaniai pavalgyti.