Geradovana.lt puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.
Naršydamas(-a) toliau sutinki su būtiniausiais slapukais. Taip pat gali sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Duomenų valdytojas UAB "Gera dovana". Pakeisti ar atnaujinti pasirinkimus gali atlikti čia Slapukų politika.
Patvirtinti pažymėtus
4.85 vertinimas (daugiau nei 8000+ atsiliepimų) Nemokamas keitimas ir pristatymas nuo 29 € Galioja 12 mėn. Įmonėms D.U.K. Pardavimo vietos Pagalba
Dovanų čekio savitarna

Kur pavalgyti Klaipėdoje?

2023-08-19

Kur pavalgyti Klaipėdoje?

Klaipėda - uostamiestis, kurį aplankęs yra turbūt kiekvienas lietuvis. Šiame mieste galima ne tik mėgautis Baltijos jūros pakrante, bet ir aplankyti senamiestį, parkus, istorinius muziejus. Tai vienintelis miestas Lietuvoje, turintis delfinariumą ir Jūrų muziejų. Mėgstantys aktyvų laisvalaikį, gali leistis dviračiais nuo pat Klaipėdos iki Nidos ar iki Šventosios. Kiekvienais metais Klaipėda sulaukia gausybės lankytojų iš Lietuvos ir iš užsienio. Šį uostamiestį pamėgę tiek jaunimas, tiek vyresni.  

Žinoma, lankant miestą, svarbu ne tik įvairūs lankytini objektai, bet ir skanus maistas. Kur pavalgyti Klaipėdoje, vietų tikrai netrūksta. Tačiau kaip išsirinkti, kad būtų jauki aplinka ir gardus maistas? Šiame straipsnyje papasakosime, kur skaniai pavalgyti Klaipėdoje. Restoranai Klaipėdoje taip pat garsėja išskirtinumu ir gurmaniškų skonių pasiūla. Tad išsirinkite labiausiai patinkantį restoraną ar kavinę ir mėgaukitės gardžiais patiekalais.  

Restoranas-baras „VIVALAVITA“ 

Restoranas-baras „VIVALAVITA“ – tai „lounge“ tipo restoranas, kuris įsikūręs 70 metrų aukštyje, pačioje Klaipėdos širdyje, „Amberton Hotel Klaipėda“ viešbučio 20 aukšte. Šis restoranas – vienas iš reprezentacinių Klaipėdos restoranų. Italų kino šedevras „La Dolce Vita“ įamžintas interjere ir tapęs įkvėpimu naujai kulinarinei patirčiai.  Jis žavi savo egzotiniais patiekalais, kvapą gniaužiančiu horizontu bei maisto ruošimu. Šiame restorane patiekalai gaminami atviroje virtuvėje, todėl tai dar vienas aspektas, kuris prikaustys dėmesį. Restorane „VIVALAVITA“ gaminami tiek klasikiniai, tiek egzotiniai patiekalai bei jūros gėrybės. 

Restorano svečiai gali mėgautis ne tik plačiu išskirtinių patiekalų asortimentu bei skaniausiais kokteiliais, bet ir lėtai ir ramiai leisti laiką stebint besileidžiančią saulę, nuolat Kuršių mariomis plaukiojančius laivus ir keltus. Baltijos jūros horizontas ir besikeičianti saulėta vandens spalva – tikra romantika, nepaliksianti abejingų.  

Panoraminis restoranas „XII“ 

Kitas, nuostabus ir išskirtinis restoranas, tame pačiame „AmbertonHotel Klaipėda“ viešbutyje, kurį būtina aplankyti kiekvienam - panoraminis restoranas „XII“. Jis įsikūręs viešbučio 12-ame aukšte. Tai vienas seniausių restoranų Klaipėdos mieste. Restoranas ypatingas ir savo autentišku interjeru, kuriame dominuoja vario, medžio bei odos detalės.  

Jus nustebins šio restorano panorama, kuri leidžia matyti visą Klaipėdą. Šis restoranas tarsi apžvalgos aikštelė, iš kurios galima stebėti Kuršių marias ir Baltijos jūrą bei iš jos į uostą įplaukiančius laivus.  

Panoraminiame restorane „XII“ yra atvira virtuvė, tad lankytojai ne tik galės mėgautis ant karštų anglių ruošiamais patiekalais, bet ir stebėti kaip šie patiekalai gaminami.  

Na, o jei norite dar ypatingesnės aplinkos – apsilankykite restorane ketvirtadieniais ar penktadieniais ir mėgaukitės saksofono melodijomis.  

Taigi, apsilankykite šiame panoraminiame restorane ir mėgaukitės jaukia aplinka, įspūdinga miesto panorama bei gardžiais grilio patiekalais.  

„Meridianas“ 

„Meridianas“ – restoranas, įkurtas istoriniame laive, prišvartuotame kairiojoje Danės upės krantinės pusėje, Klaipėdos senamiestyje.  

1948 m. Suomijoje pastatyta barkentina „Meridianas“ dvidešimt metų plaukiojo jūromis kaip mokomasis burlaivis ir tarnavo ugdant būsimuosius jūreivius bei kapitonus. 1968 m. laivas buvo nurašytas, tačiau tuo jo istorija ne tik nesibaigė, bet pasuko nauja vaga, kuri lėmė, kad „Meridianas“ tapo neatsiejama Klaipėdos miesto kraštovaizdžio dalimi bei uostamiesčio simboliu. 1971 m. burlaivis buvo prišvartuotas prie Dangės upės krantinės ir jame pradėjo veikti legendiniu tapęs restoranas. 2012-2014 metais restoranas buvo rekonstruotas ir kviečia vietinius ir turistus atvykti pasimėgauti skonių įvairove bei vaizdinga aplinka.  

Restorano interjeras išskirtinis, viduje vyrauja šviesus koloritas, išskirtinės detalės ir aksesuarai. Restorane yra įrengta iki 80 vietų restorano salė, atskira 14 žmonių aptarnauti skirta banketinė salė bei lauko erdvės viršutiniame "Meridiano" denyje ir terasoje krantinėje šalia burlaivio.  

Šio restorano dar vienas išskirtinumas - europietiška virtuvė su Viduržemio jūros natomis, akcentuojat jūrinį uostamiesčio identitetą.  

Jei norisi pasimėgauti įvairiais skoniais bei pasigerėti istorine aplinka – tuomet restoranas „Meridianas“ Jums labai patiks.  

„MICHAELSON Boutique HOTEL“ 

Jei norisi niekur neskubėti ir gardžiai papusryčiauti Klaipėdoje - tuomet Jums būtina apsilankyti „MICHAELSON Boutique HOTEL“. Tai vienas geriausiai vertinamų viešbučių Vakarų Lietuvoje. Viešbutis įsikūręs restauruotame 18 amžiaus sandėlio pastate. Klaipėdos Žvejų g. 18 ir 18A esantys sandėliai yra autentiškas 18–19 a. Lietuvos jūrinio paveldo palikimas. Šie unikalūs pastatai yra saugomi, įtraukti į Lietuvos kultūros vertybių registrą. Kadangi „MICHAELSON Boutique HOTEL“ – „Charme et Caractere“ organizacijos, vienijančios 800 viešbučių iš 80 pasaulio šalių, narys, todėl šis viešbutis įpareigoja teikti aukščiausios klasės aptarnavimą.  

Tad jei norisi rytą pradėti prabangiai, valgant karališkus pusryčius, rekomenduojame apsilankyti šiame viešbučio restorane. Čia galėsite rinktis iš įprastų pusryčių meniu ar pasimėgauti vėlyvaisiais pusryčiais.  

Žinoma, restorane galite papietauti bei pavakarieniauti arba tiesiog pasigrožėti aplinka beskanaujant gardžius užkandžius prie itališko vyno taurės.  

Tai prabanga, aukščiausia kokybė ir aptarnavimas vienoje vietoje.  

Čagino restoranas“ 

Jei ketinate aplankyti ne tik Klaipėdą, bet ir pajūrio kurortą Palangą, rekomenduojame apsilankyti autentiškame retoraneČagino restoranas“. Restoranas „Čaginas“ turi savo istoriją, kuri neabejotinai susijusi su jo įkūrimo vieta bei garsiu akademiku, taletingu architektu Nikolajumi Čaginu, kuris į Vilnių atvyko dirbti gubernijos architektu.  

Šiame restorane tvyro autentiška XIX a. rusų aukštuomenės dvasia. Visi patiekalai gaminami pagal senas tradicijas, išlaikiusias rusiškos virtuvės receptus. Vakarieniaujant galėsite pasirinkti, kuriuos autentiškus patiekalus ragauti – sriubą, salotas, karštus užkandžius, karštuosius žuvies ar mėsos patiekalus. Savaitgaliais, gaubiant vakaro sutemoms, restorane galima pasiklausyti gyvai atliekamų romansų. 

Dar viena išskirtinė vakarienė, kurią siūlo „Čagino restoranas“ - tai vakienė tamsoje. Tai puiki galimybė atrasti daug naujų skonių ir pojūčių, mėgaujantis maistu visiškoje tamsoje. Tamsoje mūsų uoslė ir skonis tampa jautresni, todėl net tai, kas įprasta ir ragauta, įgauna paslaptingumo ir galima atrasti daug naujų poskonių. Ši išskirtinė vakarienė organizuojama Vilniuje esančiame „Čagino restoranas“.  

Klaipėda - nuostabus miestas, kuris žavi ne tik savo gamta, istoriniu senamiesčiu, bet ir išskirtinėmis vietomis pavalgyti. Apsilankę mūsų siūlomuose restoranuose liksite sužavėti išskirtine aplinka, gomurį maloniai nuteikiančiais skoniais ir nepamirštamomis akimirkomis.  

Atgal